Inspirasjon Har du ligget søvnløs mens du elter og kverner på en solid tabbe du gjorde på ansettelsesintervjuet? Eller var det en uheldig formulering i det personlige brevet du sendte? Da kan vi trøste deg med at du ikke er alene.

Å begå feil er menneskelig, til og med de som er profesjonelle gjør noen blemmer. Her deler noen av våre medarbeidere sine intervjutabber.

Avslørte at jeg ikke var så interessert i jobben

"Når jeg var nylig uteksaminert personalviter for omtrent ti år siden søkte jeg på en rekke ulike stillinger innen HR. Enkelte av stillingene var selvfølgelig mer interessante enn andre, men nå var jo fokuset å få jobbe med det jeg hadde utdannet meg til. Gleden var stor da jeg ble kalt inn til intervju til en stilling som HR-administrator på et velkjent selskap innen bokbransjen. Det var kanskje ikke den mest attraktive av de stillingene jeg hadde søkt på, men jeg tenkte det kunne bli et perfekt springbrett ut i arbeidslivet. Intervjuet forløp veldig bra og den rekrutterende lederen var på vei til å avrunde. «Et siste spørsmål Johanna – og nå vil jeg at du svarer rett fra hjertet og med en gang – på en skapa fra 1 – 10, hvor gjerne vil du ha denne jobben?» «7!» ble mitt spontane svar. Og der ble jeg avslørt. Smart av den rekrutterende sjefen. Jeg fikk ikke jobben.”

– Johanna, konsulentsjef

Jeg fikk bittert angre på at jeg overdrev mine tyskkunnskaper

"Jeg var på intervju for en stilling i et industriselskap. Perfekt for meg som studerte i nærheten og ville få litt arbeidslivserfaring det siste studieåret. Jeg ble overlykkelig da jeg ble kalt inn til intervju! Under intervjuet gikk vi gjennom CV-en min der det blant annet sto at jeg hadde gode tyskkunnskaper etter 7 års studier. Dette nevntes kort, men samtidig sa jeg eplekjekt: Jeg hadde VG i snitt i alle fag på ungdomsskolen og videregående så ganske bra er man jo da.» Så var det ikke så mye mer enn det. Jeg fikk jobben, begynte å jobbe og syntes det var kjempegøy!

Så kom dagen da vi fikk besøk fra Tyskland. Sjefens kommentar var: «Du er jo flink i tysk, kan ikke du guide dem rundt?» Jeg aksepterte, litt tvilende, men allikevel med en viss selvsikkerhet – herregud jeg hadde jo hatt tysk siden 6. klasse. Men jammen hadde jeg overvurdert meg selv. Etter en mildt sagt knirkende start på tysk fikk vi gå over til engelsk. Etter det har jeg fjernet tysk fra min CV og innsett at språk er noe man virkelig trenger å vedlikeholde og ikke skal hevde at man kan om man ikke virkelig behersker det!».

– Charlotta, Proffice

Slurvet med å lese informasjonen før spontansøkingen

"En gang i min ungdom skrev jeg en veldig fin og omsorgsfull spontansøknad adressert til lederen. Men jeg slurvet med å lese og sendte den til den sjefen som hadde sluttet for to år siden. Jeg fikk allikevel en jobb der og ble der noen år, men fikk noen ganger spise opp denne fadesen."

– Kajsa, rekrutteringskonsulent

Dukket opp på feil dag

"Jeg fikk telefonsamtalen med innkalling til et intervju på t-banen og slurvet åpenbart med å huske rett dato. Jeg dukket nemlig opp en dag for tidlig og spurte etter kontaktpersonen som viste seg å være opptatt i ledergruppemøte hele dagen. Resepsjonisten sjekket hans kalender og så at jeg var booket inn for intervju dagen etter. Jeg ba henne snilt unngå å fortelle at jeg hadde kommet en dag for tidlig. Vet ikke hvordan det ble med det, men jeg fikk jobben."

– Yvonne, kommunikasjonsavdelingen