Dialogrådgiver.

Publisert:
07.03.2019
Ansettelsesform:
Heltid
Kontakt:
Trine Haug
Telefonnummer:
+4799581208

Detaljer

Publisert:
07.03.2019
Sted:
Lillehammer, Oppland
Kategori:
Informasjon & kommunikasjon
Ansettelsesform:
Heltid
Referansenummer:
201205789
Søknadsfrist:
2019-03-29
Kontakt:
Trine Haug
Telefonnummer:
+4799581208

Beskrivelse

Nansen Fredssenter søker

DIALOGRÅDGIVER

Nansen Fredssenter er engasjert i dialog- og fredsarbeid i Norge og internasjonalt. Vi tilbyr kurs, opplæring og tilrettelegging i dialog for fred og demokratisk utvikling. Vi har bidratt til dialogarbeid på Vest Balkan, Ukraina, Afghanistan, Irak, Colombia, Kenya og Polen, samt en omfattende og voksende virksomhet i Norge. Nansen Fredssenter har sitt hovedkontor på Nansenskolen på Lillehammer og et regionkontor i Oslo.

Nansen Fredssenter søker etter en dialogrådgiver for freds- og dialogarbeid nasjonalt og internasjonalt. Dialogrådgiveren vil arbeide med å utvikle og gjennomføre kurs i dialog- og konflikthåndtering, arrangere fagseminarer og tilrettelegging av dialog. Vi ser etter en kandidat med erfaring innenfor prosjektledelse, pedagogikk, sosialt arbeid eller samfunnsfag. Relevant internasjonal erfaring er nødvendig. Reiser i Norge og internasjonalt er en del av oppdraget, med noe arbeid i helger og på kveldstid. Stillingen er fast med prøvetid på seks måneder.

Arbeidssted er Lillehammer.

Om kandidaten:
Vi ønsker en god formidler med erfaring fra skole, universitet, offentlig virksomhet eller organisasjonsliv. En sterk kandidat er fleksibel, lærenem, tar initiativ, kan arbeide selvstendig og har gode samarbeidsevner. Erfaring fra undervisning og/ eller forskning eller erfaring fra sosialt arbeid, utviklingsarbeid, o.l. Kjennskap til et konfliktområde er en fordel. Relevant faglig nettverk i Norge og internasjonalt er ønskelig.

Arbeidsoppgaver:
· Lede og bidra til freds- og dialogarbeid med foredrag, undervisning eller tilrettelegging av dialog i Norge og internasjonalt.

· Holde kurs og seminarer i samarbeid med kolleger.

· Bidra aktivt til utvikling av kursmateriell.

· Ta initiativ til og iverksette prosjekter samt rapportering.

· Søke midler til gjennomføring av prosjekter.

· Levere skriftlig materiale av meget høy kvalitet.

· Representere Nansen Fredssenter nasjonalt og internasjonalt.

· Bidra til innovasjon, faglig utvikling og konseptuelle metoder for dialog.

Nødvendige kvalifikasjoner:
· Universitets- eller høgskoleutdanning innen pedagogikk, samfunnsfag, historie, eller andre relevante fag. Relevant og godt dokumentert arbeidserfaring kan veie opp for formell utdanning.

· Arbeidserfaring fra undervisning, forskning, sosialt arbeid eller internasjonalt arbeid innenfor migrasjon, nødhjelp, utvikling eller lignende.

· Faglig erfaring med konflikthåndtering, mekling, dialogarbeid o.l er ønskelig

· Dokumentert prosjekterfaring og evne til selvstendig arbeid.

· Svært gode språkegenskaper i norsk og engelsk. Andre språk er en fordel.

· Meget gode formidlings- og kommunikasjonsevner.

Nansen Fredssenter ønsker mangfold med hensyn til kjønn, alder og kulturell bakgrunn, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.

For mer informasjon om Nansen Fredssenter, se www.peace.no.
Søknad og CV sendes til trine.haug@randstad.no. For spørsmål vedrørende stilling ta kontakt med Randstad, ved Trine Haug, mobil 99581208.

Søknadsfrist: 29.03.2019.
Søknader blir vurdert kontinuerlig og vi forbeholder oss retten til å innkalle til intervju før søknadsfristens utløp.