linkedinfeil.jpg

En velutformet LinkedIn-profil blir viktigere og viktigere når du søker jobb. Her er de syv vanligste feilene som du bør unngå, for å øke interessen for å øke interessen for din profil.

LinkedIn har raskt blitt et viktig verktøy for å markedsføre seg mot potensielle arbeidsgivere og holde kontakten med ditt nettverk. Caroline Schmidt, fra australske Kangan Institute, har på siden www.workawesome.com sammenfattet de syv vanligste feilene vi gjør på LinkedIn.

Akseptere alle kontakter. Det er lett å tenke at jo flere jo bedre når det kommer til ditt kontaktnettverk, men dette stemmer ikke når du søker jobb. Selv om det er bra med mange kontakter så er det viktigste at de er relevante. Å kjenne riktige personer trumfer det å kjenne mange personer.

Ikke profilbilde. Når du markedsfører deg selv mot potensielle arbeidsgivere bør du prioritere å gjøre et godt inntrykk. Det direkte verktøyet for dette på LinkedIn er å legge opp et profilbilde. Pass på at bildet er aktuelt og viser hvem du egentlig er. Ikke legg ved et bilde bare for å gjøre det, men pass på at det gir en riktig fremstilling av deg, og at det er et bilde som kan brukes i profesjonelle sammenhenger.

Upersonlig kommunikasjon. Når du kontakter noen for første gang på LinkedIn, er det ingen god idé å bruke standardmalen. Skriv noe personlig, som hvorfor du tar kontakt. Det gjør garantert mottakeren mer positiv til din forespørsel.

Ikke dropp å skrive et sammendrag om deg selv. Mange jobbsøknader begynner med et kort sammendrag om hvem søkeren er. Gjør det samme på din LinkedIn-profil. Å skrive et sammendrag om din karriere og dine sterke sider er en god måte å selge deg inn på ovenfor potensielle arbeidsgivere.

Utelate noen arbeidsforhold. Skriv inn all din arbeidserfaring og all utdannelse. Selv om du har byttet bransje eller vurderer å gjøre det så kan informasjonen være til nytte for fremtidige arbeidsgivere. Til forskjell fra en vanlig jobbsøknad så kan arbeidsgivere fra mange ulike områder finne din profil, og de ser alle etter ulike ting. Ved å ta med all erfaring henvender du deg til et bredere publikum enn du ville gjort med å velge ut noe.

Droppe LinkedIn. Dette er nok den største feilen. LinkedIn er et utmerket sted for å knytte kontakter og gjøre seg tilgjengelig for potensielle arbeidsgivere. Dessuten er det gratis! Vi anbefaler alle å opprette en konto på LinkedIn.

Ikke orke å endre sikkerhetsinnstillingene. Det kan være lurt å se over hvem som kan se hva på din profil på LinkedIn. Dersom du leter aktivt etter en ny jobb vil du antakelig ikke at din nåværende sjef skal se det samme som de du markedsfører deg mot.