Èn av fire vurderer å bytte jobb før sommeren, og det er særlig de yngre arbeidstagerne som nå er i bevegelse. – Arbeidsgivere har en stor jobb å gjøre med å holde på viktige ressurser nå, sier Eivind Bøe, administrerende direktør i Randstad.

eivind_boe_2022_rebr
eivind_boe_2022_rebr

Funnene om jobbskifteplanene i arbeidsstyrken kommer frem i årets store employer brand undersøkelsen fra Randstad, hvor 4000 nordmenn har svart på hva som er viktig for dem når de vurderer arbeidsgivere og egen karriere. 

- Det er virkelig høy temperatur i visse deler av arbeidsmarkedet nå, og vi har mange kunder som trenger hjelp til rekruttering. Det er mange stillinger som må erstattes, og slik har det også vært en stund, sier Bøe.

Last ned hele rapporten via knappen under

Available for a white yellow and navy background. Please use the version for the background color as indicated in the file name. The zip file contains the illustration in EPS, PNG, SVG and AI format.

en av fire er på jobbjakt

las ned rapport

stor bevegelse etter pandemien

I siste halvdel av 2021 var det nemlig to av ti (18 %) som skiftet jobb. Ifølge undersøkelsen var det da flest menn under 34 med høyere utdanning som byttet jobb. 

- Disse endringene kommer nå etter to år med pandemi, hvor tilhørigheten til arbeidsgiver kanskje er svekket. Mange har nok også ventet med å skifte jobb for å unngå å havne rett på hjemmekontoret hos sin nye arbeidsgiver, sier Bøe.

arbeidsmiljø og god ledelse to viktige nøkler

Han er opptatt av at det tross alt er gode nyheter for arbeidsgivere som er redd for å miste viktige ressurser rett før sommeren.

- De aller fleste ønsker tross alt å bli hos nåværende arbeidsgiver, og vi ser at de som jobber målrettet med å utvikle et godt arbeidsmiljø over tid og ikke minst har gode ledere står sterkere rustet både når det gjelder å holde på å og tiltrekke seg talenter, sier Bøe.

Arbeidsmiljø er nemlig det viktigste for nordmenn når de bedømmer arbeidsgivere. Nytt av årets undersøkelse er at god ledelse kommer opp som den nest viktigste faktoren, før god opplæring, attraktive vilkår og jobbsikkerhet.

jobben har blitt viktigere for oss

Samtidig som mange sier at de vurdere å skifte jobb, er det også mange ledige stillinger ute nå. Derfor er det viktig å se på hva man kan gjøre for å holde på folk. 57 prosent svarer at de mest sannsynlig vil bli hos nåværende arbeidsgiver om de fikk tilbud om opplæring, sier Bøe. 

Mange sier også at de setter mer pris på jobben nå enn før pandemien. Hele 36 prosent av arbeidstakerne svarer at jobben har blitt mer viktig.

Mange sier også at de setter mer pris på jobben nå enn før pandemien.

- Dette er gode nyheter for arbeidsgiver. Så her er det bare å brette opp ermene og jobbe med arbeidsmiljøet som sikkert trenger litt ekstra innsats etter to år med pandemi, sier Bøe.

randstad employer brand research

  • 23 prosent vurderer å bytte jobb før sommeren.
  • 30 prosent under 34 år vurderer å bytte jobb før sommeren.
  • 57 prosent svarer at de sannsynligvis vil bli hos nåværende arbeidsgiver om de blir tilbudt opplæring/utviklingsmuligheter på jobben.
  • 36 prosent mener jobben har blitt viktigere etter pandemien.

Ønsker du å laste ned hele rapporten kan du finne den her

about the author
christian-ny-kvadrat.jpg
christian-ny-kvadrat.jpg

Christian Børresen

IT & Marketing Director

Markedsdirektør i Randstad siden 2016. Har utdannelse innen pedagogikk og jus. Yrkeserfaring innen IT-ledelse, markedsføring og journalistikk. Brenner for kommunikasjon, medier og ny teknologi.

her kan du blant annet lese om trender i det norske arbeidsmarkedet, hvordan du kan rekruttere på en effektiv måte, samt få tips fra våre eksperter.

abonner her