De fleste bemanning- og rekrutteringsselskaper har nå tatt i bruk digitale løsninger for større eller mindre deler av ansettelsesprosessen. Et område man gjerne starter med er jobbintervjuet. Her kan gode verktøy være med på å gjøre deg mer effektiv ved å gi høyere kvalitet på intervjuene, større grad av gjennomføring, samt besparelse både på kost og tid. Det er viktig å foreta en grundig evaluering før man velger løsning. Her kommer en kort gjennomgang av noen av de beste digitale løsningene som finnes på markedet.

433_1
433_1

1. HireVue

HireVue er et godt valg for rekrutterere som ønsker en mobil løsning. Selskapet leverer en enkel og kjapp plattform som gir rekruttereren mulighet til å engasjere kandidaten gjennom et utvalg av kommunikasjonskanaler, inkludert sosiale medier og e-post. HireVue kombinerer også tradisjonelle og digitale vurderingsmetoder som er enkle for kandidaten å bruke. Resultatene er oversiktlige og lar seg raskt evaluere av HR.

2. Gapjumpers

Dette selskapet har skapt en unik plattform ved hjelp av en “blind date”-metodikk. Hensikten er å skulle eliminere forstyrrelser i ansettelsesprosessen. Thomson Reuters rapporterer at man finner kandidater med økt mangfold og høyere kvalitet om man slipper å ta hensyn til kjønn, alder, legning og kulturell bakgrunn. Denne programvaren tillater at søkere gjennomfører faktiske utfordringer knyttet til jobben, slik at rekrutterer ikke nødvendigvis trenger å bruke mye tid på å lese CV-er.

3. Spark Hire

Spark Hire har opparbeidet seg et rykte for å kunne håndtere selskaper i alle størrelser, fra globale giganter til startups. De har utviklet en datadrevet plattform som gir kundene anledning til å følge og analysere alle steg i intervjuprosessen. De har også bygget et system som gir kandidaten mulighet til å besvare intervjuene i eget tempo, samtidig som rekruttereren kan avspille svaret når og hvor det passer best.

4. Montage

Dette selskapet har utviklet en omfattende plattform som gir en rekke alternative måter å gjennomføre et kandidatintervju på. Via løsningen kan man gjøre live-intervjuer eller ferdig innspilte enveis-intervju. Disse kan være basert på video, tale eller tekst, samt kombinasjoner av disse. I tillegg finnes det gode løsninger for å gjennomføre intervjuet via mobile enheter. Montage har i tillegg en support som gir støtte til både kunde og kandidater 24/7.

5. InterviewStream

InterviewStream gir et bredt spekter av muligheter for bedrifter. Applikasjonen støtter alt fra panelintervjuer med opptil 20 personer ned til en-mot-en. Den har også en grundig opplæringsmodul, som er rettet mot studenter, slik at de kan bli trent på å gjennomføre intervjusituasjoner.

Baser valget på egne behov

Hvert av disse selskapene har sin egen unike plattform for digitale intervjuer. Det er viktig for en HR-avdeling å vurdere hver enkelt løsning, for å se hva som best dekker de behov den enkelte virksomhet har. Ta gjerne kontakt dersom du ønsker å diskutere digitale løsninger som passer for deg, eller andre områder av rekrutteringsprosessen du har spørsmål om. 

Skal du selv gjennomføre jobbintervju, anbefaler vi gjerne at du laster ned vår guide, som gir en omfattende innføring i hvordan du kan gjøre dette på en mest mulig effektiv måte.

Tableau 2 - Available for a blue, turqouise and white background. Please use the version for the background color as indicated in the file name. The zip file contains the illustration in EPS, PNG, SVG and AI format.

5 av de beste digitale plattformene for jobbintervju.

last ned intervjuguide
about the author
christian-ny-kvadrat.jpg
christian-ny-kvadrat.jpg

Christian Børresen

IT & Marketing Director

Markedsdirektør i Randstad siden 2016. Har utdannelse innen pedagogikk og jus. Yrkeserfaring innen IT-ledelse, markedsføring og journalistikk. Brenner for kommunikasjon, medier og ny teknologi.

her kan du blant annet lese om trender i det norske arbeidsmarkedet, hvordan du kan rekruttere på en effektiv måte, samt få tips fra våre eksperter.

abonner her