Som arbeidsgiver har du helt sikkert lest gjennom utallige CV-er. Rekruttering er en tidkrevende prosess, og det kan være en utfordring å finne kandidatene som skiller seg ut. Finner du de riktige personene med de unike egenskapene vil de hjelpe bedriften med å løse problemer, engasjere medarbeiderne sine og styrke bedriftskulturen. Så hvordan kan du få de riktige kandidatene til din bedrift? Ta en titt på disse enkle tipsene for å få bedre resultater.

1
1

Stillingsbeskrivelsen/annonsen

Stillingsbeskrivelser er ofte førsteinntrykket arbeidssøkere får av bedriften din, så du må bruke litt ekstra energi på disse. Slik kan du få stillingsannonsen til å skille seg ut fra konkurrentene.

  • Sørg for at beskrivelsen utstråler energi og positiv bedriftskultur. Fortell hva som skiller din bedrift fra konkurrentene, og husk å inkludere fordelene som medarbeiderne får ved å velge deg.
  • Karrieremuligheter er noe av det viktigste for de yngre arbeidstakerne, så sørg for at du understreker utviklingsmulighetene de får i din bedrift.
  • Vær kreativ. Kanskje det finnes andre kanaler enn finn.no der du kan annonsere etter kandidater? Hva med LinkedIn, Facebook? De ansattes personlige nettverk?

Viktige faktorer:

Hvordan kan du identifisere en kreativ kandidat? Se etter tegn på deres evne til problemløsing. Har kandidatene innovative ideer som kan endre stillingene du håper å fylle? Er de like komfortable med å fokusere på de små detaljene i stillingen som på helheten? Klarer de å se utfordringer fra et perspektiv som de fleste ikke er klar over? Dette er viktige tegn som du bør være oppmerksom på.

Få dem utenfor komfortsonen

Har du lyst til å virkelig sette kandidatenes kreativitet på prøve? Kreative typer tilpasser seg raskt. Hvis du ber dem om å ha bruke en ukonvensjonell tilnærming til søknadsprosessen, får du et inntrykk av hvor flinke de er til å improvisere.

For eksempel:

• Be kandidatene om å skrive søknaden som en samtale, eller be dem om å skrive et hypotetisk brev til en venn hvor de forklarer hvilke arbeidsoppgaver stillingen har. På denne måten får du et inntrykk av hvordan de har oppfattet stillingen.

• Be dem om å finne en løsning for å kunne utføre arbeidsoppgavene dersom de ikke kan bruke en ressurs eller et verktøy som er avgjørende for den nye stillingen. Det gir deg et inntrykk av hvor flink kandidaten er til å takle motgang.

Viktige faktorer:

Utfordrende situasjoner skal ikke være en hindring for kreative medarbeidere. Isteden blir ofte resultatet bedre som følge av utfordringene. Ved å vurdere kandidatenes evner til å finne løsninger får du et inntrykk av om de blir et verdifullt tilskudd til organisasjonen.

Slik kan teamet ditt bistå

Trenger du flere ideer til hvordan du kan tiltrekke deg og vurdere kreative kandidater? Ta utgangspunkt i de kreative menneskene du allerede har i teamet. De kan hjelpe deg slik at du stiller de riktige spørsmålene, og de kan hjelpe deg med å utvikle utfordringer som er både praktiske og som gir deg god innsikt. De har tross alt sannsynligvis hatt den samme erfaringen.

Kilder:

http://www.forbes.com/sites/carolinecenizalevine/2015/01/23/how-to- take-advantage- of-the- best-job- market-in- years/#7542ebd619cf

http://blog.indeed.com/2016/07/11/jobs-report- results-growth/

https://www.entrepreneur.com/article/234997 http://www.businessinsider.com/10-creative- recruiting-strategies- for-finding- great-hires- 2010- 2?op=1/#ok-for- talent-in- unlikely-places- 4

http://www.inc.com/magazine/20101001/guidebook-how- to-hire- for-creativity.html

her kan du blant annet lese om trender i det norske arbeidsmarkedet, hvordan du kan rekruttere på en effektiv måte, samt få tips fra våre eksperter.

abonner her