hva er en administrasjonskoordinator/sekretær?

En administrasjonskoordinator gir generell kontorstøtte og utfører en rekke administrative oppgaver, inkludert planlegging av avtaler, bestilling av reiser og utarbeidelse av rapporter. Dine oppgaver er administrative. Daglige arbeidsoppgaver kan være å lage referat fra møter, svare på henvendelser, administrere logistikken på kontoret. Du kan samarbeide med flere kollegaer i forskjellige prosjekter og i prosjektene har du ofte en viktig nøkkelrolle. 

Administrasjonskoordinator som arbeider innen spesialiserte felt eller er forfremmet til stillingen som Executive Assistant for ledere, krever ofte ytterligere opplæring eller utdanning. En Executive Assistant / lederassistent er lederens viktigste administrative, praktiske og koordinerende støtte. Dine arbeidsoppgaver kan være både enkle, utfordrende og ofte opparbeider du deg et stort kontaktnett i organisasjonen og utenfor. I praksis er det du som håndterer all planlegging av lederens kalender, utforme presentasjoner, bestilling av reiser, korrespondanse, koordinering av møter, og arrangement for lederen.

Som administrasjonskoordinator er du en kilde til informasjon for offentligheten og ansiktet utad for selskapet. Dette krever en høy grad av profesjonalitet og evnen til å holde seg rolig i ulike situasjoner og omgivelser. Når selskapet ansetter nye medarbeidere tar du ofte hånd om det administrative rundt en nyansatt. Du sørger blant annet for at den nyansatte får en arbeidsplass med alt det tekniske utstyret på plass slik at den nyansatte får en positiv opplevelse og en smidig start. 

Vil det å jobbe som administrasjonskoordinator være i tråd med dine organisatoriske ferdigheter og evner? Les videre for å finne ut hvilke kompetanser og kvalifikasjoner du trenger for å lykkes i en rolle som administrasjonskoordinator.

finn din neste jobb her
1

gjennomsnittlig lønn for administrasjonskoordinator

Lønnen til administrasjonskoordinator avhenger av arbeidserfaring og kvalifikasjoner. Lønnen avhenger av bransjen du er administrasjonskoordinator i, erfaringer og ferdigheter du påtar deg. De fleste arbeidsgivere øker lønnen årlig avhengig av omfanget av jobben din.

Se hva du tjener i gjennomsnitt som administrasjonskoordinator her:

utdanning.no/administrasjonsmedarbeider

faktorer som påvirker lønnen til administrative assistenter

Lønnen din blir bestemt av arbeidsgiveren og hvor mye erfaring du har. Utdanning og sertifiseringer er også viktige faktorer som påvirker hvor mye du tjener. Når du har bedre kvalifikasjoner og ferdigheter, er sjansen større for at arbeidsgiveren vil gi deg høyere lønn, fordi du bringer mer nyttig kunnskap til selskapet.

Hvis du har ferdigheter, som å kunne snakke flere språk, kan det hjelpe selskapet med å håndtere internasjonale kunder bedre. I så fall vil lønnen din gjenspeile disse ekstra kvalifikasjonene. Hvor du jobber har også betydning for hvor mye du tjener. Å jobbe i store byer gir vanligvis høyere lønn sammenlignet med mindre byer, fordi det er større behov for administrasjonskoordinatorer i urbane områder, og de er villige til å betale bedre lønn for de nødvendige ferdighetene.

mann i dress ser på smarttelefonen
mann i dress ser på smarttelefonen
2

typer administrasjonskoordinator

Rollene som administrasjonskoordinatorer kan omfatte:

 • Juridisk administrativ assistent/ advokatsekretær:
  • Hjelper advokater med administrative oppgaver.
  • Arkiverer dokumenter fra klienter, gjør forskning og tar notater under møter.
  • Håndterer korrespondanse og sender brev for advokatene.
 • Administrasjonskoordinator for ledere/ sjefssekretær:
  • Hjelper toppledere med å utføre jobbene sine.
  • Planlegger arbeidsskjemaer, organiserer avtaler og skriver referater fra møter.
  • Tar seg av oppgaver som ansettelse av ansatte og regnskapsføring.
 • Administrasjonskoordinator/sekretær
  • Støtter forskjellige avdelinger
  • Administrativ støtte og sekretærtjenester for lederteam, kan ha ansvar for IT-funksjonens interne informasjonskanal, HMS-administrasjon og koordinering
  • Etablere og vedlikeholde system for administrative kontrakter/avtaler
  • Organisering av seminar / prosjektsamlinger / temadager
finn din neste jobb her
3

jobbeskrivelse for administrasjonskoordinator

Noen av oppgavene til en administrasjonskoordinator:

 • Håndtering av dokumentasjon:

Som administrasjonskoordinator har du ansvar for selskapets dokumenter. Dette innebærer å lage, redigere og arkivere dokumenter fra ulike avdelinger. Du sørger også for at administrative prosedyrer blir gjennomført i rett tid.

 • Kontor- og sekretæroppgaver:

I rollen som administrasjonskoordinator utfører du vanlige kontor- og sekretæroppgaver. Dette inkluderer å håndtere telefonsamtaler, skrive brev og distribuere post til ulike avdelinger. Du planlegger møter, organiserer forretningsreiser og administrerer kalendere for ledere

 • Regnskapsoppgaver:

Administrasjonskoordinatoren har også ansvar for regnskapsrelaterte oppgaver. Dette innebærer å registrere salgs- og kjøpsfakturaer, lage regnskapsrapporter og sikre nøyaktige regnskapsoppgaver.

 • Oppgaver innen HR:

I rollen som administrasjonskoordinator bistår du i opplæringen og og registrering av nye ansatte. Du oppdaterer selskapets registre og sørger for en god og effektiv onboarding av nyansatte mer effektiv.

4

ferdigheter og kompetanser

Nødvendige ferdigheter og kompetanse som kreves i rollen som administrasjonskoordinator  inkluderer:

 • Tekniske ferdigheter: som administrasjonskoordinator trenger du tekniske ferdigheter for å utføre oppgaver som dataregistrering, håndtering av kalendere og utarbeidelse av rapporter for selskapet. Du må være kjent med ulike programvare som regneark, kundehåndteringssystemer og virtuelle kundeservice verktøy (slik som chatbots, eller andre automatiserte verktøy som er tilgjengelige via internett). Tekniske ferdigheter hjelper deg med å fullføre oppgavene dine effektivt.
 • Kommunikasjonsevner: som administrasjonskoordinator trenger du solide kommunikasjonsevner. Arbeidsgiveren din må kunne stole på deg som selskapets stemme når du håndterer korrespondanse internt og med kunder. Du bør være profesjonell, ha en vennlig og positiv holdning når du snakker med kunder og gjester.
 • Organisatoriske ferdigheter: du trenger organisatoriske ferdigheter for å holde tritt med timeplanene dine og sikre at kontoret er organisert. Rollen din innebærer ofte å organisere teamets timeplaner, filer og arrangementer. Med organisatoriske ferdigheter kan kollegene dine følge ditt system for filbehandling. Du vil heller ikke miste viktige dokumenter på kontoret.
 • Tidsstyring: ettersom du er en ressurs for de fleste ansatte i selskapet, er tiden din alltid stram. Tidsstyring hjelper deg med å tildele og planlegge timeplanen din for å sikre at du hjelper alle avdelinger. Det forbedrer også produktiviteten og ytelsen din og hjelper deg med å bli en bedre ressurs for teamet ditt. 
gruppe som har et møte
gruppe som har et møte
5

ofte stilte spørsmål

Her er ofte stilte spørsmålen om å jobbe som administrasjonskoordinator :

thank you for subscribing to your personalised job alerts.