er du bare inne i en dårlig periode?

I perioder vil alle oppleve at jobben føles mindre inspirerende enn den pleide. Hvis du føler deg likegyldig i forhold til oppgavene du jobber med bør du kanskje spørre lederen din om et nytt prosjekt før du søker deg bort. Det kan jo hende du kun trenger noen nye og spennende oppgaver for å finne tilbake til gløden du engang hadde. Hvis ikke dette fungerer, kan det være et tegn på at du trenger en mer langsiktig endring.

er det riktig tidspunkt for familien?

Dersom du har andre forpliktelser å ta hensyn til, f.eks. en ektefelle/samboer eller barn du forsørger, må du vurdere hvordan avgjørelsen med å bytte jobb vil påvirke dem, og om det er riktig tidspunkt for familien som helhet. Dette er ekstra viktig dersom det innebærer en endring i lønnsbetingelser, flytting eller utvidet arbeidstid. Økonomiske forhold er selvfølgelig også kritisk, spesielt dersom et jobbskifte betyr at du risikerer en kort eller lengre periode uten fast inntekt.

mangler du motivasjon?

Dersom du ikke føler deg motivert er det ikke nødvendigvis jobben som er problemet. Kanskje det er på tide å prøve noe nytt? Trenger du rett og slett en pause? Ta deg en ferie, prøv en ny fritidsaktivitet eller meld deg på et kurs for å få ny energi og motivasjon.

finnes det utviklingsmuligheter innenfor bedriften?

Dersom yrkesmessig motivasjon er problemet, kan det være på tide å snakke med din leder om nye arbeidsoppgaver. Du har kanskje rett og slett vokst ut av din nåværende stilling og trenger nye utfordringer og ansvarsområder for ikke å miste motivasjonen. Dersom det ikke er muligheter til å utvikle seg, og du ser at du ikke kommer til å bli fornøyd over tid, bør du vurdere å se etter en ny rolle et annet sted, der du har større utviklingsmuligheter.

blir du respektert og satt pris på?

Dersom svaret på dette spørsmålet er nei, har du kanskje et problem som er utenfor din kontroll. Manglende tilbakemelding, følelse av ikke å bli satt pris på og respektert kan være tegn på en kulturforskjell mellom deg og arbeidsgiver. Dersom dette vedvarer over tid kan bytte av miljø være ditt beste alternativ. Se etter en jobb hos et selskap som respekterer og setter pris på din kompetanse og den jobben du gjør.

Før du gjør et jobb-bytte er det uansett årsak viktig at du tenker gjennom hva motivasjonen for endring er. Dersom det er noe som kan endres på, er det ikke sikkert at en ny stilling er det som trengs for å få ny energi på jobben. Er det derimot andre, dypereliggende årsaker som ligger til grunn, kan det være at tiden er inne for å se seg om etter noe nytt.

For å se på mulighetene som finnes hos Randstad, se alle våre ledige stillinger her