Det var kanskje en generasjonsgreie for noen år siden. De yngre av oss er oppvokst med tilgang til digitale medier, og er vant til å ta bilder, snappe og filme hele dagen. De som er litt eldre har kanskje ikke vært så vant til det, men nå er det de som er mellom 35 og 55 som er den mestvoksende gruppen på Snapchat, så de fleste av oss er eksponert for kamera til daglig. Selfier, Instagram og Facebook er del av dagligtalen. Likevel er det noe i alvoret med å bli intervjuet foran video som kan føles litt ekstra uvant. Plutselig skal man eksponere seg på en helt annen måte enn det man er vant til.

hvordan ser jeg ut?

Personer som foretrekker å møtes ansikt-til-ansikt kan kanskje bli satt ut av videobaserte intervjuer og febrilsk tenke «Hvor skal jeg se?», «Hva skal jeg gjøre med hendene?», «Hva er det beste utsnittet?», «Hva bør jeg ha på meg?».

Den gylne regelen er at ingenting bør ta oppmerksomheten vekk fra det du sier. En hyggelig, nøytral bakgrunn er best – ingen gjenstander som stjeler fokus fra det du har på hjertet. Gjør deg selv en tjeneste og forsøk å få best mulig belysning på ansiktet.

Det samme gjelder når det kommer til klesstil. Kle deg hensiktsmessig, og ikke anta at nedre del av kroppen ikke blir avslørt. Det kan føre til pinlige øyeblikk dersom du må gjøre noen tekniske justeringer i siste liten.

Det er også viktig å huske på at videointervju ikke bare er en teknisk øvelse, så ikke glem våre beste tips om jobbintervjuet.

hode og skuldre i fokus

Du trenger ikke å være stjerneregissør for å få de viktigste tingene på plass – lydnivå, utsnitt og bakgrunn. Vi har allerede nevnt nøytral bakgrunn, så vi fortsetter med utsnitt. Optimalt sett bør toppen av hodet og minst toppen av skuldrene være i bildet. Eventuelt kan du vise mer av overkroppen. En ide kan være å se på hvordan intervjuobjekter blir filmet på TV. Husk også at kameraet helst bør filme deg i hodehøyde. Unngå å bli sittende og se opp eller ned på kameraet, da det vil gi et lite flatterende bilde av ansiktet ditt.

øyne på skjermen

Som i et vanlig møte er det viktig med øyekontakt. Se på kameraet, og unngå å bli sittende med bøyd hode for å lese i notater. Hvis du er avhengig av dem kan det være en ide å la de ligge utenfor synet, på en slik måte at du slipper å bøye hodet for å se på dem. Føler du deg usikker kan det være en god ide å øve et par ganger, slik at du gjør deg selv mindre avhengig av notater.

hvis det er ødelagt, fiks det

Når intervjuet er i gang har de fleste opplevd tekniske problemer. Dersom dette skjer, si det som det er. Det er ingen vits å slite med dårlig lyd eller bilde, og la det gå ut over samtalen og det du skal si. Dette er noe alle har forståelse for. Har du derimot testet utstyret på forhånd burde du ikke få noen overraskelser av teknisk art når selve intervjuet er i gang. Det finnes flere tekniske løsninger. Skype, Google Hangouts osv. Noen krever installasjon og opprettelse av brukere på forhånd. Sørg for å sjekke dette før du kommer til selve intervjuet, slik at du ikke mister fokus pga tekniske utfordringer.

generalprøve

En gjennomkjøring med en venn eller kollega kan være det som skal til for å bli trygg på seg selv. Ta opp intervjuet og se på det etterpå. Se etter ting du kan bli bedre på, og gjør deretter intervjuet enda en gang. Ved å bruke denne metoden er du garantert at ved tredje gjennomkjøring vil resultatet ha blitt betraktelig mye bedre.

Gi deg selv god tid til forberedelsene. Sitt rett, men ikke vær stiv og oppreist. Hvis du kan, unngå svingstol, så slipper du å falle for fristelsen til å vri deg fram og tilbake under intervjuet.

Er du spent på hva du kan bli spurt om under intervjuet så anbefaler vi deg å lese denne artikkelen om de mest brukte spørsmålene, og denne som gir svar på hvordan du skal takle de vanskelige spørsmålene

randstad-blogg

Er du selv arbeidsgiver og på jakt etter løsninger for å gjennomføre videointervju kan du kanskje få noen tips fra denne artikkelen. Vi anbefaler deg også å abonnere på vår blogg, som tar for seg relevante temaer for deg som er interessert i HR og arbeidslivstrender.