23. juni ble Norges mest attraktive arbeidsgiver kåret i et digitalt event hos Randstad. Under ledelse av Anne Lindmo kunne TechnipFMC, Schlumberger og Akers Solutions hente de gjeveste prisene for henholdsvis 1., 2. og 3. plass.

rebr-topp-10-1592985119-54ef63c96e1209b42f7c.webp
rebr-topp-10-1592985119-54ef63c96e1209b42f7c.webp

I år var topplisten sterkt preget av bedrifter som har sitt virke innen olje og energi. Til tross for at de tre toppselskapene har utmerket seg spesielt, var det tett mellom de øvrige på listen. Topp 10 for 2020 ser derfor slik ut:

  1. TechnipFMC
  2. Schlumberger
  3. Aker Solutions
  4. NRK
  5. Conocophillips
  6. MOWI
  7. Equinor
  8. SAS
  9. National Oilwell Varco
  10. Norsk Hydro
Tableau 2 - Available for a blue, turqouise and white background. Please use the version for the background color as indicated in the file name. The zip file contains the illustration in EPS, PNG, SVG and AI format.

norges 10 mest attraktive arbeidsgivere 2020.

last ned rapport

landets mest attraktive bransje

Flere av selskapene var gjengangere fra 2019, og det er det er tydelig at olje- og energibransjen tar employer branding på alvor. Ikke bare dominerer de listen over toppselskapene, det er også denne bransjen som framstår som Norges mest attraktive, slik den er stemt fram blant flere tusen norske arbeidende kvinner og menn. Dette til tross for at mange av selskapene innenfor bransjen har vesentlig lavere kjennskap enn etablerte giganter som SAS, IKEA og NRK, som er blant landets mest kjente merkevarer.

- Topplisten kjennetegnes av selskaper som er avhengig av å skaffe seg de beste hodene for å være konkurransedyktige. Siden de opererer innenfor kandidatstyrte markeder med mangel på kompetanse har det avgjørende betydning at de tar employer branding på alvor, sier Eivind Bøe, administrerende direktør i Randstad i Norge.

- Selskapene på topplistene har jobbet målbevisst med sitt employer brand over mange år. Det er kun langvarig satsing som virker når det gjelder å kunne stå fram som en attraktiv arbeidsgiver.

LES MER: TechnipFMC er Norges mest attraktive arbeidsgiver 2020

randstad employer brand research

Undersøkelsen Randstad Employer Brand Research er gjennomført for 20. gang, og er verdens største uavhengige HR-undersøkelse. I Norge gjøres den for andre gang. Vi har intervjuet over 4000 norske arbeidstakere for å høre deres mening om de 75 største selskapene i landet, samt generelle spørsmål knyttet til arbeidsliv, som forventninger til lønn, motivasjon for å bytte jobb, forskjell på kjønn osv.

Fikk du ikke med deg den halvtimes lange sendingen der vi kåret årets vinner? Du finner programmet her

Ønsker du mer informasjon anbefaler vi deg å laste ned rapporten nedenfor. Vi kommer også gjerne til deg for å presentere funnene. Vi ser fram til å høre fra deg

about the author
christian-ny-kvadrat.jpg
christian-ny-kvadrat.jpg

Christian Børresen

IT & Marketing Director

Markedsdirektør i Randstad siden 2016. Har utdannelse innen pedagogikk og jus. Yrkeserfaring innen IT-ledelse, markedsføring og journalistikk. Brenner for kommunikasjon, medier og ny teknologi.

her kan du blant annet lese om trender i det norske arbeidsmarkedet, hvordan du kan rekruttere på en effektiv måte, samt få tips fra våre eksperter.

abonner her