Randstad har nylig gjennomført en undersøkelse blant norske HR-ledere og beslutningstakere. Denne viser at 89 prosent av de spurte selskapene har problemer med å rekruttere gode kandidater. Krav til bransjeerfaring og kompetanse er det største hinderet for å ansette en søker.

norway_-_hr_trends_survey_2018_-_24_may_2018
norway_-_hr_trends_survey_2018_-_24_may_2018

Myke verdier og språkkunnskaper står også høyt på listen over de faktorene som er utfordrende i forhold til å tilby en søker jobben. 1 av 10 søkere vurderes også som uegnet på grunn av holdninger og verdisyn som går på tvers av virksomhetens.

Når mangelen på gode kandidater er stor, er det ingen tvil om at bedriftene må iverksette tiltak for å bøte på dette. De fleste lederne har troen på at manglende kompetanse kan løses gjennom opplæring og kursing. Nærmere 60 % av de spurte har dette øverst på sin actionplan. Andre tiltak som trekkes fram er bedre lønnsbetingelser, fleksible arbeidsordninger og outsourcing.

10 % av de spurte ser for seg at de må lete utenfor landets grenser for å finne kandidater med den kompetansen de etterspør.

For å laste ned undersøkelsen HR Trends 2018, klikk på knappen under

about the author
christian-ny-kvadrat.jpg
christian-ny-kvadrat.jpg

Christian Børresen

IT & Marketing Director

Markedsdirektør i Randstad siden 2016. Har utdannelse innen pedagogikk og jus. Yrkeserfaring innen IT-ledelse, markedsføring og journalistikk. Brenner for kommunikasjon, medier og ny teknologi.

her kan du blant annet lese om trender i det norske arbeidsmarkedet, hvordan du kan rekruttere på en effektiv måte, samt få tips fra våre eksperter.

abonner her