I usikre tider kjemper HR-avdelingen med å slukke den ene brannen etter den andre. Et selskap kan gå fra nedbemanningsprosesser i dag, til å rekruttere nye medarbeidere i morgen. I dagens situasjon er det viktigere enn noensinne å bygge en fleksibel arbeidsstyrke, slik at virksomheten er robust og klar for framtiden.

bemanning
bemanning

HR-avdelingen i rampelyset

Hvis du jobber i HR-avdelingen, er du blant annet ansvarlig for å møte behov medarbeideres sikkerhet som følge av korona-pandemien, berolige bekymrede ansatte og identifisere hvilke ressurser du må beholde eller omorganisere. HR-avdelingens rolle er viktigere enn noensinne når det gjelder organisasjonens videre drift og vekst.

Som HR-leder har du kanskje fokus på hvordan bemanningsbehovene kommer til å utvikle seg i månedene og årene som kommer?

De neste årene vil mest sannsynligvis være preget av sterke svingninger som tvinger HR-avdelingen til å bygge opp en fleksibel arbeidsstyrke som kan økes eller reduseres for raskt å kunne tilpasses endringene i markedet. Å sikre tilgangen til riktig kompetanse vil være avgjørende for selskapet er klar til å vokse. Ifølge Randstad Sourceright’s 2020 Talent Trends research – en global undersøkelse blant mer enn 800 HR-ledere utført ved utgangen av 2019, rett før koronapandemien – var det forventet at forretningssmidighet skulle bli nøkkelen til positiv utvikling i år. Selv før nyttårsklokkene ringte det nye året inn så vi tegn på økonomisk nedgang i Europa, Asia og Nord-Amerika. Denne trenden blir stadig viktigere, da smidighet i virksomheten og arbeidsstyrken fortsatt vil være kritisk i månedene fremover.

hvordan kan Randstad hjelpe meg med å bygge opp en fleksibel arbeidsstyrke?

Etter som du tilpasser deg disse usikre tidene, må du organisere medarbeiderne i henhold til skiftene i markedet. Når et uforutsett behov for arbeidskraft oppstår må du ha muligheten til å leie inn riktig kandidat i så lang tid som du trenger personen. 

Nedenfor ser du noen måter Randstad kan hjelpe deg med å bygge opp en fleksibel arbeidsstyrke på.

benytte deg av en midlertidig medarbeider

Enten du trenger hjelp i løpet av en travel produksjonsperiode, å fylle en midlertidig stilling på grunn av et bestemt prosjekt eller foreldrepermisjon, eller du bare trenger et mer fleksibelt alternativ enn en fastansettelse, må du iverksette en strategi for fleksibel bemanning.

En vellykket strategi for fleksibel bemanning har en betydelig innvirkning og kan hjelpe deg med å

  • løse kompetansemangel på spesialområder
  • administrere hektiske produksjonsperioder
  • hindre utbrenthet blant eksisterende medarbeidere  
  • møte kundenes forventninger

sikre kvaliteten på kandidatene

Kostnadene ved å ansette feil kandidat kan være svært høye. Kanskje får du ansatte som tar færre egne initiativer og har lav produktivitet generelt. I tillegg kan dårlige ansettelser være medvirkende årsak til at andre dyktige medarbeidere i organisasjonen slutter, og dermed redusere den totale produktiviteten i teamene. Derfor er det så viktig å sikre kvaliteten på kandidatene og de personene du ender opp med å ansette.

Randstad sikrer at kandidaten har ferdighetene du trenger og passer godt inn i bedriftskulturen. Ved å benytte deg av bemanningstjenestene våre kan du være trygg på at kandidatene er grundig utredet og kvalifisert, slik at du på kort tid kan gjøre riktig ansettelse.

vi skaper en enkel ansettelsesprosess

Kandidater som er under tidspress har en tendens til å foretrekke selskaper som tilbyr en enkel ansettelsesprosess. Det er også mer sannsynlig at de beholder interessen hvis de mottar oppdateringer underveis i prosessen. 

Hos Randstad fokuserer vi på å forenkle ansettelsesprosessen både for arbeidsgivere og kandidater. Ved å bruke teknologi som videointervjuer som en del av prosessen, kan kandidatene søke hjemmefra. Etter intervjuet deles videoen med deg, rekruttererne og andre interessenter.

bruk av nyeste teknologi

Når du skal bygge opp en moderne og fleksibel arbeidsstyrke må du som arbeidsgiver benytte deg av teknologiske verktøyer for å påskynde prosessen med søk, forhåndsscreening, vurdering og intervju av kandidatene.

Randstad kan hjelpe deg som arbeidsgiver med å få tilgang til den nyeste teknologien som Checkster, som bruker kollektiv intelligens for å rekruttere og beholde medarbeidere. Ønsker du å øke konverteringsraten av passive kandidater, kan det hende du er interessert i Brazen, en programvare som hjelper deg å arrangere rekrutterings- og nettverksarrangementer på nettet. Et annet eksempel er Randstad Youplan, som er utviklet for arbeidsgivere som ansetter midlertidige medarbeidere til sesong og prosjektarbeid. Det gir deg muligheten for enkelt å planlegge midlertidige medarbeidere døgnet rundt ved hjelp av det digitale planleggingssystemet Youplan.

ønsker du å inngå et partnerskap med Randstad?

I Randstads bemanningsguide finner du relevant informasjon om et potensielt bemanningssamarbeid med oss. I denne veiledningen finner du svar på følgende spørsmål:

  • hvordan kan Randstad hjelpe meg?
  • hva er de ulike bemanningsalternativene?
  • hvordan vil jeg bli fakturert?
  • hva er noen eksempler på partnerskap?

her kan du blant annet lese om trender i det norske arbeidsmarkedet, hvordan du kan rekruttere på en effektiv måte, samt få tips fra våre eksperter.

abonner her