Noen ganger oppleves det som både skummelt og nervepirrende å bli innkalt til et jobbintervju, men hvis du gir deg selv nok tid, gjør research og forbereder deg godt, er det stor mulighet for at du demper nervøsiteten og føler deg mer selvsikker.

Hvis du skal på intervju og føler deg usikker på hva du kan forvente, les våre 5 kjappe tips, og lær hvordan du skal vise deg selv fra din beste side.

5 tips for et godt jobbintervju

  • Start alltid forberedelsene med å lese utlysningsteksten grundig. Se hva som kreves både av kvalifikasjoner og egenskaper, og finn ut hvordan dine egne erfaringer matcher disse.
  • Sett av tid til å tenke gjennom hvordan du skal svare på vanlige intervjuspørsmål. Unngå klisjer, og vær forberedt på å utdype svarene dine.
  • Øv på intervjusvarene dine, og gjennomfør gjerne en prøve sammen med en venn eller foran et speil. Tenk også gjennom de ikke-verbale signalene og kroppspråk.
  • Gjør hjemmeleksene dine, og søk opp så mye informasjon som mulig om din potensielle nye arbeidsgiver. Selskapets hjemmeside og profil på sosiale medier vil være din fremste kilde til informasjon.
  • Forbered alltid dine egne spørsmål som du kan stille på slutten av intervjuet. Da viser du både at du er motivert og interessert i jobben, og samtidig får du muligheten til å vise at du er kunnskapsrik utover de områdene som rekruttereren har fokusert på.

Trenger du enda flere tips kan du gjerne lese en eller flere av artiklene under. Lykke til!

Hvordan gjennomføre jobbintervjuet?

Kroppspråket kan avsløre deg

Videointervju: Lys, kamera, bukser

Hvordan bør man kle seg på jobbintervju?