Er du ute etter ny jobb, har lyst til å finne nye karriereveier, eller rett og slett kunne ønske deg å prøve noe annet i en periode? I så fall kan det være gode grunner for å registrere seg hos et bemanningsbyrå. Hvert år hjelper bransjen 80 000 ut i arbeidslivet. Kanskje du er neste? 

Registreringen gjøres i de aller fleste tilfeller på nett ved at du går inn på selskapets side, registrerer en profil og laster opp en CV. Det er som regel også mulig å gjøre noen valg med tanke på hva slags type stillinger du er interessert i. Som jobbsøker lurer du kanskje på hvorfor du er nødt til å gjøre dette, og ikke bare kan søke på de ledige stillingene du eventuelt skulle være interessert i? Det er flere fordeler ved å registrere seg som du kanskje ikke har tenkt på.

CV-en din blir også synlig for rekruttererne

Det er ikke alle stillinger som blir lagt ut. Det kan være flere grunner til dette. Noen ganger har bemanningsselskapene det travelt med å fylle en stilling og ser derfor først i egne databaser om det kan finnes kandidater til jobben der. Har du registrert deg, ligger du i byråets database, og vil dermed være synlig for selskapets rekrutterere slik at de kan kontakte deg med et tilbud om det skulle være aktuelt. 

Vet du ikke hvordan du skal skrive en god CV? Se mer her.

bli kjent med hverandre

Når du er registrert er det en mulighet for at du blir kalt inn til en samtale. Det er ikke bestandig dette skjer, men ofte vil bemanningsbyrået ta deg inn til en prat, slik at de blir kjent med deg. På denne måten kan du også bli kjent med selskapet og få noen tips, råd og mer kunnskap om hvordan det er å være ansatt i et byrå. Du kan også få muligheten til å vise litt mer av deg selv enn kun det som ligger i CV og profilen din. 

bli en bedre jobbsøker

Det er stor forskjell fra byrå til byrå. Noen selskaper hører du ikke noe fra etter at du har opprettet en profil, og det føles kanskje litt rart for deg som har tatt deg tid til å registrere opplysninger om deg selv. Hos oss i Randstad har vi lyst til å hjelpe deg både med å bli en bedre jobbsøker, og å få deg i jobb etterhvert. Vi kommer derfor til å sende deg mailer med jevne mellomrom, som forteller litt om hva som kan være lurt å gjøre som jobbsøker. Vi håper vi kan gi deg noen råd som gjør at du raskere tar de riktige valgene, og kommer deg fort i jobb.

Les også disse tipsene som får deg raskt i jobb.

gjør prosessen kjappere

Når CV og profil har kommet på plass, vil det være mye enklere for deg å søke på neste jobb. Det kan hende du har veldig lyst på en jobb du har sett deg ut, men om du ikke skulle få nettopp denne må du jo bare fortsette å søke. Da er det greit å ha en registrert profil, siden det er denne du bruker til å søke. På denne måten trenger du ikke bruke tid på å sette opp en ny CV og laste inn all informasjon om deg selv hver gang. I tillegg har du kanskje vært inne på intervju med rekruttererne, slik at de også vet hvem du er, og kjenner deg igjen i bunken av søkere. 

Lurer du på hva som skjer i et jobbintervju? Se filmen vår her.

forskjellige typer jobber

Du har kanskje ikke bestemt deg for hva som er det rette for deg, men ved å jobbe for et bemanningsselskap kan du få prøvd ut noen av de retningene du tror kan være spennende for deg. I tillegg er det en fin måte å få en fot innenfor store, velkjente selskaper. Randstad er verdens største bemanningsselskap og jobber derfor med en rekke kjente merkevarer. Kanskje en av dem er noe for deg? Det er mange eksempler på ansatte som begynte som vikarer, og som har jobbet seg oppover i en bransje. 

Trives du ikke? Når oppdraget er over, kan du trygt avslutte uten at du trenger å tenke på at du får et merkelig hull i CVen.

ikke bare midlertidig

Det er mange som tror at bemanningsselskapene bare ansetter korte, midlertidige stillinger. Det stemmer ikke. Vi har fokus på rekruttering i tillegg, og bruker mye tid på å få folk ut i faste stillinger hos våre kunder. Det er derfor litt opp til deg hva du kunne tenkt deg.

landsdekkende

Det finnes bemanningsselskaper over hele landet. Noen er store, og andre er mindre og lokale. Noen jobber kun mot spesifikke bransjer, mens andre jobber med et bredt utvalg av stillinger. Vi i Randstad har kunder over hele landet, og vi jobber mot de aller fleste stillinger. Selv om vi ikke har en stilling innenfor det området du leter etter akkurat nå, lønner det seg å lage autosøk når du har registrert en profil. På den måten får du beskjed når de blir lagt ut. I dag skjer også det meste via nettet, så om vi ikke skulle ha et kontor akkurat der du bor, så vil vi likevel ha muligheten til å finne noe som passer for deg. Intervjuet kan jo like gjerne gjøres på video?

sosiale medier

Vi anbefaler deg som er jobbsøker å følge oss på Facebook og Instagram. Her vil du få et innblikk i litt av det som skjer i arbeidslivet, og i tillegg vil du også her få gode tips og råd. Du finner oss som randstad norway på de fleste sosiale kanaler.

ny bransje?

Et bemanningsbyrå og et vikarbyrå er samme sak. Tidligere het det ofte vikarbyrå, mens det nå er vanligst å kalle selskapene for bemanningsbyråer. Det er noen som blir litt forvirret av de forskjellige begrepene, siden de brukes om hverandre. 

Synes du dette høres ut som noe for deg? Vi anbefaler deg å registrere en profil hos oss og gleder oss til å bli bedre kjent med deg!

Har du lyst til å lese enda mer om noen av de 80 000 som har fått seg jobb via bemanningsbransjen? Nederst i denne linken finner du boken Vikar, som gir deg historier fra noen av enkeltpersonene som har funnet arbeid via Randstad og andre byråer.