LinkedIn er verdens største nettverk for arbeidstakere og arbeidsgivere. Plattformen, som nå eies av Microsoft, har over en 15-års periode vokst til å bli en av verdens største sosiale medier. I motsetning til de andre store nettverkene brukes LinkedIn først og fremst i jobbsammenheng. Som bruker kan du opprette en profil som inneholder mye av de samme opplysningene som en CV, og dermed egner seg godt til jobbsøking og nettverksbygging for profesjonelle. Mange arbeidsgivere bruker også LinkedIn til målrettet bygging av egen merkevare, samt som en rekrutteringskanal. 

Les også mer her: Hva er LinkedIn?

slik gjør du det

Er du på jakt etter ny jobb er det derimot en innstilling som er viktig å aktivere. Som standard er det nemlig ikke synlig for andre at du er åpen for nye muligheter. Dette er en funksjon som du enkelt kan skru på. Hvis du er inne på profilen din på pc, finner du innstilingene på følgende måte: 

NB! Disse innstillingene vil være litt forskjellige på mobil, og språket vil også variere ut i fra innstillingene på profilen din 

  • Trykk på “Me” ved profilbildet ditt øverst i høyre hjørne
  • Velg settings and privacy
  • Et nytt vindu åpner seg, der velger du Job seekings preferences. Du får da opp dette vinduet
  • Trykk på “Let recruiters know you´re open to opportunities. Vinduet du får opp vil da antageligvis se ut som det under.
  • Velg Yes i stedet for No, og dermed er vil du gjøre deg vesentlig mer synlig for rekrutterere.

hva vil sjefen si?

Det kan også være greit å vite at personer som har samme arbeidsgiver som deg i utgangspunktet ikke ser denne statusen. Dermed vil ikke sjefen se at du søker nye utfordringer. Dette er derimot en funksjon som ikke garanterer 100 % at du ikke vil dukke opp likevel. Vær derfor klar over at kollegaer og andre vil kunne se at du har åpnet for nye tilbud. 

Det må også legges til at mange har denne funksjonen åpen hele tiden, selv om de trives i nåværende jobb. Den kan brukes som en måte for å holde seg orientert om det som skjer på jobbmarkedet. I tillegg er det vel ingen av oss som ønsker å miste en god mulighet dersom den skulle dukke opp? 

Har du kommentarer, innspill eller spørsmål, så er du velkommen til å ta kontakt med oss. Du kan også gjerne legge meg til på LinkedIn hvis du har lyst til å bli del av nettverket mitt eller har spørsmål. Husk også å følge Randstad Norway på LinkedIn, Facebook og Instagram.

Christian Børresen

about the author
christian-ny-kvadrat.jpg
christian-ny-kvadrat.jpg

Christian Børresen

IT & Marketing Director

Markedsdirektør i Randstad siden 2016. Har utdannelse innen pedagogikk og jus. Yrkeserfaring innen IT-ledelse, markedsføring og journalistikk. Brenner for kommunikasjon, medier og ny teknologi.