Hvert år er det over 80 000 mennesker som jobber via bransjen, og over 40 % av disse kommer fra arbeidsledighet. Nesten 20% kommer rett fra skolebenken, så vikarbyråene spiller en viktig rolle i å få folk i jobb.

Enten du er tidlig i karrieren eller godt i gang, kan selskap som Randstad gi deg mange muligheter og fordeler du kanskje ikke har tenkt på. Her gir vi deg fem gode grunner for hvorfor du bør vurdere å ta kontakt med oss.

prøv ut forskjellige muligheter

Dersom du ikke har en klar ide om hva du har tenkt å gjøre videre i din karriere kan et bemanningsselskap gi deg muligheten til å «prøve» ut forskjellige retninger du kanskje kunne tenkt deg. Dersom du ikke trives vil du ved avsluttet oppdrag kunne forsøke noe annet uten at noen stiller spørsmål ved grunnen, og du unngår også et hull i CVen som kan gi en potensiell arbeidsgiver inntrykk av at du ikke er så stabil som de kan ønske seg. Det er heller ikke noe underlig ved at man har jobbet på forskjellige steder, så lenge dette er gjennom kortere oppdrag for et byrå. Det viser tvert i mot at du er fleksibel og arbeidslysten. Som nevnt tidligere er også svært mange av de som jobber for bemanningsbyråene unge mennesker som kommer rett fra skolebenken. Mange av disse har kanskje ikke helt bestemt seg for hva de vil gjøre videre, og ser derfor på dette som en fin mulighet til å teste ulike roller.

verdifull praksis

Et vikarbyrå kan gi deg verdifull praksis. Når man kommer rett fra skolen er det ikke alltid like lett å få jobben du kunne tenkt deg, men ved å jobbe for et bemanningsbyrå får man nyttig påfyll på CVen, og praksis som kan sørge for at du blir mye mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Det kan også være praksis som er viktig i forbindelse med omskolering eller endring av retning. Det er heller ikke til å komme bort fra at læringskurven er bratt når man starter i ny jobb. Sørg for å dokumentere arbeidsoppgavene dine, og få gjerne med deg kurs, sertifikater og annet som kan være verdifullt ved neste oppdrag.

Er du i ferd med å omskolere deg? Det er ikke alltid like lett å få jobb innen noe du ikke har erfaring med så langt, så kanskje et bemanningsbyrå kan være veien å gå for å fylle på med praksis mens du venter på en mulighet til å ta noe fast.

erfaring fra forskjellige bransjer

Bemanningsselskapene har ledige stillinger innenfor en rekke sektorer og bransjer. Dersom du har jobbet på ulike steder og med ulike jobber gir det deg en kompetanse som er fin å ta med seg videre. Kanskje kan det også være en mulighet for å få en stilling innenfor kjente selskaper, som gjør seg godt på en CV. Selv om ikke jobben i seg selv er like spennende er det alltid greit å ha et kjent navn eller to på listen over steder man har jobbet. Det å jobbe hos ulike selskaper gir også en unik bransjeerfaring som er nyttig å ta med seg. Selv om du er økonom er det stor forskjell på rollen som regnskapsmedarbeider i et lite privat selskap til forskjell fra en statlig virksomhet.

få en fot innenfor

Mange av oss har sett for oss en drømmearbeidsgiver, eller en bransje vi har lyst til å jobbe i. Noen ganger er det likevel slik at de ledige jobbene ikke står i kø, så den eneste muligheten er å ta på seg et midlertidig oppdrag. Dette er din store mulighet til å vise arbeidsgiver hva du kan og få verdifull praksis. Veien inn til en fast jobb går for svært mange oss via et midlertidig oppdrag. Er du over 50 og uten jobb? Det er mange eksempler på hvordan bemanningsselskapene også er en vei tilbake for eldre arbeidsgivere, som har hatt utfordringer med å få en ny fast stilling.

bygge nettverk

Gjennom bemanningsbyrået møter du mange nye mennesker og arbeidsplasser. Du knytter kontakter som kan være gull verdt senere. Vær positiv og gi ditt beste, selv om oppdragene kanskje ikke er helt det du kunne tenkt deg. Gode referanser og attester er viktige for å gi neste arbeidsgiver en ide om hvordan du er som person. Som nevnt i forrige punkt, så er det også en mulighet til å få en fot innenfor, så vær hyggelig og hjelpsom og bygg bevisst nettverket ditt.

Bruk av LinkedIn er den vanligste måten å få et nettverk i arbeidssammenheng. Se mer om dette i denne artikkelen. 

ekstratips: fleksibilitet

En ekstra fordel ved å jobbe for et selskap som Randstad, er at det er enklere å regulere når og hvor mye du ønsker å jobbe. Vi er alle i forskjellige faser i livet, og noen ganger passer det å jobbe mye, mens andre ganger kan det være ønskelig å ta det litt roligere pga små barn eller andre årsaker. Gjennom bemanningsbyrået kan du selv regulere arbeidsmengden i større grad enn hvis du er fast ansatte. Fleksibiliteten gjelder også i forhold til bytte av jobb.

Vi håper denne artikkelen ga deg noen tanker om hva du kan forvente som vikar gjennom et av de store seriøse bemanningsselskapene. For å komme deg raskt i jobb oppfordrer vi deg til å registrere en CV hos Randstad ved å klikke her. Du kan også ta en titt på de ledige stillingene våre for å se om det er noe som passer din profil. Ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom du har noen spørsmål.