Verdens tre største HR-selskaper, Randstad, Adecco og Manpower har formet en unik allianse der hensikten er å hjelpe bedrifter og arbeidstakere med å returnere til en trygg jobbhverdag. Med tilstedeværelse i over 80 land har selskapene samlet best practice og laget en guide som skal kunne brukes som et hjelpemiddel på veien tilbake til et tilnærmet normalt arbeidsliv.

sb2w
sb2w

- Vi har sett at mange arbeidsgivere bruker mye energi og tid på å tenke på hvordan man kan organisere arbeidsplassen på en best mulig måte, for å redusere en eventuell smittefare til et minimum, nå som samfunnet etter hvert går tilbake til en mer normal hverdag. Våre selskaper sitter på en unik kjennskap til arbeidslivet, og vi føler det som vår plikt at vi deler denne kunnskapen med våre kunder og samfunnet for øvrig. Vi håper med dette at virksomhetene kan få anledning til å fokusere mer på sine kjerneoppgaver, og at alle slipper å finne opp hjulet på nytt, forteller administrerende direktør i Randstad, Eivind Bøe.

Tableau 2 - Available for a blue, turqouise and white background. Please use the version for the background color as indicated in the file name. The zip file contains the illustration in EPS, PNG, SVG and AI format.

trygg retur til arbeidsplassene.

last ned guide

ingen smittevernseksperter

- Det er likevel viktig å understreke at vi på ingen måte ønsker å framstå som smittevernseksperter. Dette er kun ment som et supplement til de rådene som til enhver tid gis av offentlige myndigheter, forteller Bøe

Samtidig er det stor forskjell på nivået av offentlig styring i de landene HR-gigantene er til stede. I noen av disse markedene fyller en slik guide en større rolle enn i vårt eget marked, der rådene og informasjonen er enklere tilgjengelig. 

- Det er likevel verdt å laste ned guiden, da den samler de fleste råd på ett sted, og dermed gir en omfattende oversikt over ulike virkemidler som bedriftene kan vurdere å ta i bruk for å beskytte sine ansatte og kunder. 

unikt samarbeid

Det å få verdens arbeidsmarkeder tilbake til det normale krever ekstraordinære innsatser. Det er også med bakgrunn i dette, at den unike alliansen mellom de tre konkurrerende selskapene har blitt dannet. 

Vi i Randstad mener timingen for når folk skal komme tilbake til kontorene og jobbene sine er kritisk for at økonomien raskt skal kunne ta seg opp. Riktig timing vil variere fra land til land, og bransje til bransje. For å forenkle vurderingene har vi hatt en unik mulighet til å samle lærdom fra land der pandemien har nådd et annet stadie enn her hjemme. Det er dette som ligger til bakgrunn for samarbeidet og resultatet som vi nå ønsker å dele. 

Det har også gått ut en invitasjon til både regjeringer, fagforeninger, arbeidsgivere og andre rekrutterings- og bemanningsselskaper om å delta i samarbeidet. I Norge har blant annet NHO vært involvert. 

LES MER: Åpent brev fra lederne i Randstad, Adecco og Manpower (på engelsk)

mer enn 100 tips og råd

Vi har laget en guide som inneholder mer enn 100 tips om hvordan man trygt og raskt kan komme tilbake til jobb. 

Tipsene er praktiske, anvendbare og systematisert per bransje. Noen gjelder generelt for alle virksomheter, mens andre er bransjespesifikke og gjelder typisk for matvareproduksjon, industri og kontor.

I guiden finner man blant annet tips om: 

  • møblering og utforming av kontorlokaler
  • forbedring av ventilasjon
  • merking og skilting av lokaler
  • organisering av lunsj og bespisning
  • renhold
  • opplæring av ansatte

Ønsker du tilgang til guiden, Best Practice Health and Safety Protocols, kan den lastes ned via linken nedenfor. Du kan også ta direkte kontakt med oss i Randstad dersom du ønsker å diskutere tiltakene.

about the author
christian-ny-kvadrat.jpg
christian-ny-kvadrat.jpg

Christian Børresen

IT & Marketing Director

Markedsdirektør i Randstad siden 2016. Har utdannelse innen pedagogikk og jus. Yrkeserfaring innen IT-ledelse, markedsføring og journalistikk. Brenner for kommunikasjon, medier og ny teknologi.

her kan du blant annet lese om trender i det norske arbeidsmarkedet, hvordan du kan rekruttere på en effektiv måte, samt få tips fra våre eksperter.

abonner her